Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente, sectie binnen de Linie, tel.nr. kerkgebouw 0223.614567
 
 
Predikant binnen de Linie Predikant binnen de Linie

WEER EEN PREDIKANT BINNEN DE LINIE
 
De Protestantse wijkgemeente binnen de Linie heeft weer een eigen predikant. Op maandag 7 december 2015 maakte de gemeente in de Bethelkerk kennis met de zevenentwintigjarige en net afgestudeerde proponent drs. W(ilma) A. van Rijn. Vervolgens stemde een overgrote meerderheid van de aanwezigen in met het voorstel van de kerkenraad om haar te beroepen.
 
Als uitvloeisel daarvan reisde woensdag 16 december een delegatie vanuit
Den Helder naar de woonplaats van mevrouw Van Rijn: Katwijk aan Zee. Dit om een lange traditie in ere te houden: het aan de beoogd predikant persoonlijk overhandigen van de formele beroepsbrief.
Mevrouw Van Rijn had de drie weken bedenktijd voor een antwoord niet nodig. Al een dag later liet zij weten het beroep te aanvaarden. Intussen is ook de schriftelijke bevestiging daarvan ontvangen.

Tijdens de afkondigingen voorafgaand aan de kerkdienst van zondag 19 december hoorde de gemeente het heugelijke nieuws, met een warm applaus als antwoord.
 
De bevestiging van mevr. Van Rijn als predikant van de Wijkgemeente binnen de Linie is op zondag 6 maart. De kansel van de Bethelkerk is dan anderhalf jaar vacant geweest. Dat daaraan nu op korte termijn een einde komt stemt alom tot dankbaarheid en vreugde.

terug
 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.